Strandallén 4, 135 61 Tyresö, Sverige • Öppet Måndag – Fredag 09:00-15:00

+46 728 403 404

Få upp till

5% RABATT

På Combo VICKYWOOD-Taktält &  EGOE Campingbox

Rusta Dig För Ditt Äventyr

WOODY lantern campinglampa är den perfekta följeslagaren för din nästa campingtur!

Förvara Din Utrustning i Stil

Praktiska transportboxar i robust aluminium finns tillgängliga i tre olika storlekar.

KATEGORIER

FRÅGOR & SVAR

Allt om bil, takräcke och takvikt.

Hur mycket får jag lasta på bilens tak under färd - dynamisk vikt?

Den dynamiska taklasten anger den maximala vikten i kg som ditt fordon kan bära under körning. Det är bäst att fråga din fordonstillverkare eller bilhandlare om den maximala taklasten för din bil. Vanligtvis ligger den maximala taklasten för kombibilar eller större bilar mellan 80-100 kg, medan mindre bilar oftast har en maximal taklast mellan 50-70 kg.

Hur mycket får jag lasta på bilens tak - statisk vikt?

Kort sagt, det är inte själva taket som ska bära någon vikt. All vikt fördelas genom två eller upp till fyra takräcken till minst fyra fästpunkter och därefter vidare till bilens ram. En del av vikten tas även upp av stegen i ihopfällbara modeller.

Bilens ram är alltid konstruerad för att skydda människor i själva bilen om det skulle inträffa en olycka, så den måste klara av mycket större påfrestningar än bara några hundra kilo. Om vi tar exemplet att en bil hamnar på taket i en olycka måste den kunna skydda människorna i bilen. Det innebär att den måste klara av mycket störra påfrestningar.

Om vi skämtar lite kommer ni aldrig få plats för så många människor att sova bekvämt i tältet, så att vikten överskrider de påfrestningar som förekommer vid en olycka. 🙂

Vi tar som exempel två vuxna och två barn som väger sammanlagt 300 kg och ditt taktält väger 80 kg blir den totala vikten 380 kg. Det blir då 95 kg per fästpunkt om du har endast två takräcken. Men en del av vikten kan fördelas även till stegen på fällbara taktält.

Vad är det maximala avståndet mellan takräckena?

Vid användning av två tvärbalkar bör de vara 70-80 cm ifrån varandra. Dock beror det rekommenderade antalet tvärbalkar på storleken och typen av tältet. För större tältmodeller behöver du 3-4 tvärbalkar. Vänligen kontakta oss för en individuell konsultation. Det rekommenderade avståndet mellan tvärbalkarna ändras också därefter. Observera även de lagliga gränserna och dimensionerna som används enligt vägtrafikreglerna för last.

Vad är den maximala möjliga bredden på tvärbalkarna?

För att montera våra tält på taket får tvärbalkarna på din bil inte vara bredare än 8,5 cm. Om tvärbalkarna är bredare kan du inte montera ditt takeltält med det medföljande monteringsmaterialet, och du kan behöva experimentera med en särskild lösning.

Kan jag använda panoramatak med taktältet?

Tyvärr kan vi inte besvara denna fråga entydigt eftersom varje fordon och varje konstruktion på våra kunders fordon är olika. Generellt sett, om det fortfarande finns tillräckligt med utrymme mellan taket och taktältet, bör det inte vara några problem. Tänk också på taklasten, som blir relevant när taketältet är monterat. Taklasten kan ändras på grund av panoramatakt.

All viktig informaton om taktält.

Vad är viktig att tänka på innan man köper ett taktält?
 • Först och främst måste du kolla vad den maximala taklasten är under färd för den bil du vill använda tältet på. Det avgör vilka modeller du kan välja bland.
 • Om du har en bil med högtak rekommenderas ett taktält med hårdskal eller hybrid eftersom det är mycket lättare att montera eller fälla ihop dem.
 • Om du önskar extra utrustning till ditt nya taktält, som förtält, termoinnertält eller solsegel, kan det vara en bra idé att titta på det innan du köper ett tält, även om du planerar att köpa utrustningen vid ett senare tillfälle. På så sätt väljer du rätt tält från början. Vickywood har många olika alternativ med vilka du kan utrusta alla deras tält.
När är bästa tiden att köpa ett taktält?

Eftersom våra tält och tillbehör är mycket populära över hela Europa och de senaste åren även i Sverige, rekommenderar vi att du väljer och säkrar ditt tält innan mitten av maj när alla storlekar, färger och modeller finns i lager. Efter det börjar vissa modeller att sälja slut. Alla slutsålda modeller går i produktion på nytt och levereras till lagret med olika leveransdatum.

Det kan hända att vissa modeller återigen finns i lagret under mitten, slutet av juli eller augusti.
Vi rekommenderar att du säkrar ditt tält innan säsongen börjar om du vill använda det under hela säsongen.

Det är bättre att vara tidigt ute än sent. Om du väntar längre kommer du ha färre alternativ att välja mellan.

Så se till att inte vara den enda i ditt gäng som har väntat för länge och tvingats köpa det som var kvar istället för din favoritmodell, storlek och färg.

Varför är Vickywoods taktält dyrare än andra märken?

Det kan uppfattas att taktält och andra produkter från Vickywood är dyra, men när man tittar närmare ser man detaljerna som är viktiga och som gör att slutpriset blir något högre. De strävar inte efter att vara varken billigast eller dyrast, utan har istället ett tydligt fokus och mål att erbjuda rimliga priser för kvalitet på gränsen till premiumklass – ofta med en kvalitet som matchar eller överträffar premiumklassen.

Varför är Vickywoods taktält tyngre än jämförbara tältmodeller från andra märken?

Vickywoods taktält är alltid lite tyngre i detaljerna. Detta beror på att de endast använder högkvalitativa material, mycket starka fästen samt material och tyger av hög kvalitet i samtliga tält. Dessa material är vanligtvis något tjockare och tyngre än de som oftast används i taktält från konkurrenter.

Hur vet man av vliken kvalité är ett taktält?

Det finns många synliga och osynliga faktorer som påverkar kvaliteten. Tältduken och regnskyddet finns i olika kvaliteter. Regnskyddet är oftast tillverkat av polyester Oxford-tyg i kvaliteterna 200D, 420D eller 600D, och tältduken är av polyester Rip-stop Gauze i vikterna 220 g/kvm, 280 g/kvm eller 320 g/kvm, där högre värden indikerar bättre kvalitet. Det gör att tältet blir slitstarkare och kommer hålla längre samtidigt som vattenpelaren ökar med högre kvalitet.

En nackdel med material av högre kvalitet är att tältets vikt blir några kilogram högre. Förutom för Little Bamboo och Balsa Light, där fokus ligger på tältets vikt, använder Vickywood följande material:

 • 600D polyester Oxford, PU-beläggning, W/P, W/R 3000 mm, UV50+
 • 320 g Rip-stop Gauze, PU-beläggning, återvunnen polyester, 5000 mm

Beroende på modellen kan detaljer som vattenpelare och tygets tjocklek variera. Du kan ta reda på vilket takeltält som tillverkades med vilket material i tekniska datablad eller i artikelbeskrivningen i vår butik.

Som standard i taktält på markanden används oftast 420D polyester Oxford och 220-280 g/kvm polyester Rip-stop med vattenpelare på 3000-4000 mm.

För en behaglig sovupplevelse är det alltid bra att ha en kvalitativ madrass. Vanligtvis finns det skummadrasser i alla taktält, men Vickywood använder minneskummadrasser i alla sina tält, förutom de två nämnda ova

Vilket material används för madrassen i VICKYWOODs taktält?

De flesta av våra taktält är utrustade med en 6 cm tjock minneskummadrass, vilket garanterar en hög komfortnivå. Topsidan på madrassen har en mysig flanell-look.

Vad är tältets golvkonstruktion gjord av?

Golv konstruktion av taktältet, det vill säga golvet, är en så kallad “sandwich-floor” och är tillverkad av aluminium. En kärna av honeycomb sitter mellan topp- och bottenplattorna. Luftfickorna i de individuella honeycombs ger extra isolering från undersidan, likt en sovmatta. Detta är viktigt, eftersom om du bara skulle sova på en naken aluminiumplatta skulle du snabbt kyla ned, även på sommaren.

Är det möjligt att lämna sängkläder i det hoppfälda taktältet?

I mjuka taktält som WILLOW-serien (BIG WILLOW, SMALL WILLOW) och BALSA LIGHT kan sovsäckar och filtar teoretiskt sett förbli inuti. Självklart beror detta alltid på antalet och tjockleken på utrustningen. Våra hårda taktält har inte möjlighet att förvara sängkläder under körning förutom Mighty Oak har lite uttrymme vid huvudsidan.

Hur mycket lutar taket på tälten i CUMARU-serien?

Vinkeln på CUMARU-tälten är ungefär 45°.

Upp till vilken temperatur är det bekvämt i taktältet?

Det beror på flera faktorer: å ena sidan beror det på vilken utrustning du har, det vill säga sovsäck, kläder, osv. Dessutom är upplevelsen av värme och kyla en mycket subjektiv uppfattning och beror på utomhustemperaturen. Alla som har varit på camping känner till detta. I grund och botten isolerar hårda taktält bättre än fällbara tält med enbart tygpaneler, eftersom mer värme kan lagras inne i tältet genom den hårda toppen. Men det fantastiska med VICKYWOODs tält är att de har valt en mycket stark tälttyg och deras tält är utrustade med ett sandwichgolv med honeycomb-strukturer. Denna isolering skyddar inte bara insidan av tältet från kylan utan även från värmestrålning. Det finns en matchande termoinnertält för de flesta tältmodeller, vilket ytterligare ökar vinterberedskapen.

Vad är vattenpelaren för tältduk?

Eftersom våra tältväggar är tillverkade av 320 g ripstop-polyestertyg kan vi skryta med en vattenpelare på 3000 mm till 5000 mm, vilket är riktigt bra! Beroende på typ och användning använder vi också andra typer av tyg. Du kan läsa den exakta vattenpelaren och materialkompositionen i artikelinformationen i butiken.

Har taktälten fönster?

Ja, alla våra tält har sidofönster, alla är  utrustade med myggnät. Vid regn eller vind måste dessa dock vara stängda, annars kan vatten tränga in i tältet. Vissa tältmodeller har också genomskinliga takluckor genom vilka du kan se stjärnorna vid bra väder.

Finns det en ljuskälla inne i tältet?

Alla våra tältmodeller är utrustade med LED-inredningsbelysning. Du kan enkelt ansluta detta till en power bank.

Finns det möjlighet att ha förtält till tälten?

Ja, det finns ett förtält till de flesta tälten. Du kan hitta dessa i butiken under kategorin “Annex“. Om du är osäker, skicka oss ett e-postmeddelande eller helt enkelt ring oss.

Vad följer med era taktält som standard utrustninig?
Taktält från Vickywood är i grunden välutrustade med det lilla extra, vilket ofta säljs separat. Här får du dock allt detta inkluderat i priset, så att ditt tält levereras och är redo för ditt första äventyr redan från början.

Standard utrustninig:

 • Spännpinnar till fönstrar (2-8)
 • Transportöverdrag
 • Madressöverdrag: avtagbart, tvättbart överdrag med mjuk flanelltopp och vattenavstötande undersida.
 • Teleskopisk spännstång

Det lilla extra som ingår som  standard:*

 • 12V-USB LED-belysning med dimmer och varmvitt ljus
 • Lättavtagbar 2,3 meter lång svart aluminiumstege med snabbspsprint
 • Minneskummadrass
 • Ett till två Skyline-takfönster med myggnät
 • 3D-nät/luftplatsmadrass med en tjocklek på 0,5 cm eller 0,7 cm
 • Två stora och kraftiga skofickor
 • Många förvaringsfickor i tältet
 • Metalkonstruktion/bågar klädda i antikondensskydd (vilket man ser väldigt sällan)
 • Väska med monteringssats, verktyg och spärnyckel
 • Återvunnet tältduk

*Det kan variera mellan olika modeller.

Fördelar i detalj hittar du i denna länk.

Installation
SPARA PÅ COMBON VICKYWOOD & EGOE
Kvalite
Skapad av entusiaster
Frakt

Allt för minnesvärda äventyr på semestern.

Din nya livstil

Beyond Five Stars: The Sky Full of Them!

Allt du behöver för camping

Rusta dig för en minnesvärd semester.

Kontakt

+46 728 403 404

Adress

Strandallén 4
135 61 Tyresö
Sverige

Mejladress

vickywood@fritidslivet.se

SHOWROOM

Visningstider anpassas efter önskemål

Strandallén 4
135 61 Tyresö

TELEFON
+46 7 28 403 404

MEJL
info@fritidslivet.se

Följ oss på socialamedier:

Du är välkommen att använda taggarna @fritidslivet.se och #fritidslivet i dina inlägg så att vi kan följa med på dina äventyr!

KORT OM FRITIDSLIVET.SE

Välkommen till Rävens Entreprenads värld, där äventyr och livsstil möts. Från husbilsuthyrning till SUP-paddling och elektro-SURFing strävar vi efter att erbjuda mer än bara produkter – en ny livsstil. Genom EGOÉs campingmoduler och VICKYWOODs taktält och andra samarbetspartner inspirerar vi till att utforska naturen och skapa minnen. Besök www.fritidslivet.se, platsen där äventyret börjar. Kontakta oss för en skräddarsydd upplevelse och låt oss skapa minnen tillsammans. Ser fram emot att höra från dig!

VÅRA SAMARBETSPARTNER

VICKYWOOD - Taktält, roof tent
EGOE Nest - campingmodul till bilar campingbox till bilar
Leverantör för camping, fritidsutrustning, husbilsdelar, markisser....
IRON YAK - offroad trailer, terränghusvagnar